Fondant Bewaren

Fondant is een suikerpasta van poedersuiker en glucose. Je kunt het kopen (rolfondant) maar ook zelf maken.  Fondant is wit maar door er kleurstof aan toe te voegen kun je het gebak, cupcakes en taart voorzien van een mooie kleur die past bij het thema of de gelegenheid. Fondant in glazuurvorm wordt gebruikt om je koekjes, soesjes, cupcakes en gebak mee te versieren. Rolfondant heeft een vastere structuur en wordt ook wel gebruikt om bonbons mee te vullen. Het glazuur wordt direct gebruikt en niet bewaard. Fondant (rolfondant) wordt uitgerold en dan over de taart gedrapeerd. Als deze Fondant in de koelkast bewaard wordt loop je grote kans dat de Fondant bij het uitrollen breekt. Door het hoge suikergehalte kan de Fondant een hele tijd op een koele, donkere plaats bewaard worden. Het is belangrijk om te weten hoelang Fondant bewaard kan worden en onder welke condities.

Fondant bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Fondant (ongeopend)  > 2 maanden na THT n.v.t. n.v.t.
Fondant (geopend)  7 dagen n.v.t. 3 maanden

Fondant BewarenHoe kun je vaststellen of Fondant niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Fondant niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Fondant uitgedroogd is en niet meer goed smaakt dient ze weggegooid te worden.

Hoe kun je Fondant bewaren?

  • Fondant kan 7 dagen bewaard worden mits luchtdicht verpakt in vershoudfolie op een koele en donkere plaats.
  • Als de fondant ongeopend is, kan je deze twee maanden na de THT nog gebruiken.
  • Glazuur oftewel vloeibare Fondant wordt direct opgemaakt en niet bewaard.
Controleer altijd of de fondant nog goed is door te kijken, ruiken en als laatste eventueel te proeven.