Aalbessen bewaren

Aalbessen komen in drie kleuren voor: wit, rood en ook roze. De aalbes staat ook wel bekend als de rode bes of trosbes. Deze laatste naam is niet gek, want de aalbes groeit in grote trossen. Aalbessen bevatten veel vitamine B1 en vitamine C. Daardoor is dit een goede bes om de weerstand te verbeteren. Aalbessen kan je enkele dagen op de fruitschaal bewaren. Hieronder lees je precies hoe lang.

Aalbessen bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Aalbes2 dagen op fruitschaal1 tot 3 dagen-18 graden tot 1 jaar

Hoe weet je of aalbessen niet meer goed zijn?

Aalbessen bewarenAls aalbessen slap zijn of beschimmeld zijn, zijn ze niet meer houdbaar. In dat geval moet je ze weggooien.

Hoe lang kun je aalbessen bewaren?

Aalbessen zijn niet lang houdbaar. Op een fruitschaal kan je aalbessen twee dagen bewaren. In de koelkast blijven aalbessen drie dagen goed.

Hoe moet je aalbessen bewaren?

Je kunt aalbessen het beste in de papieren zak van de groenteboer bewaren. Als je de aalbessen niet in een papieren zak kunt bewaren, plaats dan wat keukenrol bij de aalbessen. Dat neemt het vocht op en zorgt ervoor dat ze langer goed blijven.

Aalbessen invriezen

Als je aalbessen het langst wilt bewaren, moet je ze invriezen. Ingevroren blijven aalbessen een jaar goed.

Zorg dat je de bessen eerst op een bord laat invriezen. Dan plakken ze niet aan elkaar. Als ze eenmaal bevroren zijn, kun je ze makkelijk in één bakje doen.

Andere bessen

Aalbessen bewaar je 2 dagen op de fruitschaal, 3 dagen in de koelkast en een jaar in de vriezer. Bewaar aalbessen los van elkaar en het liefst op een keukenpapier om het vocht op te nemen. Zo blijven ze het langst goed.

Ja, aalbessen kan je goed invriezen. Voor het beste resultaat leg je ze eerst plat op een bord los van elkaar in de vriezer. Als ze eenmaal bevroren zijn, doe je ze allemaal in één bakje. 

Aalbessen zitten bomvol vitaminen zoals vitamine B1 en vitamine C. Daarnaast bevatten aalbessen ook veel ijzer, fosfor, kalium en vezels. Deze vitamine bommetjes zijn dus heel gezond!

Vitamine B1 en vitamine C.