Vlaai of Limburgse Vlaai is een gebak met een platte bodem van gistdeeg met opstaande rand. De vlaai wordt gevuld met bijvoorbeeld vruchten zoals kersen, pruimen, appels, abrikozen en rijst. Deze vulling wordt meegebakken. Je kunt een Vlaai kopen maar is ook eenvoudig zelf te maken. Hiervoor bestaan diverse recepten en er kan eindeloos mee gevarieerd worden. Hieronder zie je hoe lang je vlaai bewaren kan. Vlaai bewaren
Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
AppelkruimelvlaaiZelfde dag opeten Tot 3 dagen Tot 3 maanden
KruimelvlaaiZelfde dag opeten Tot 3 dagen Tot 3 maanden
Vlaai (abrikozen, kersen etc)Zelfde dag opeten Tot 3 dagen Tot 3 maanden
Vlaaibodem2 maanden na THT (ongeopend), 2 maanden (geopend) N.v.t. Tot 3 maanden
Vlaaivulling (blik)THT datum 1 week geopend Tot 3 maanden
RijstevlaaiZelfde dag opeten Tot 3 dagen Tot 3 maanden

Vlaai BewarenHoe kun je vaststellen of Vlaai niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Vlaai niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Vlaai nattig of beschimmeld is en niet meer goed smaakt dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Vlaai bewaren?

  • Een Vlaai kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos. Indien gekocht, verwijder dan de kartonnen verpakking.
  • Een Vlaai kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.

Kun je vlaai buiten de koelkast bewaren?

Vlaai is niet lang buiten de koelkast houdbaar. Zorg dat je een stukje afsnijdt en dan zo snel mogelijk de vlaai weer in de koelkast zet.