Kersen Bewaren

Kersen zijn overheerlijk. Er zijn zowel zure als zoete kersen. Vooral de zoete Kersen zijn een echte lekkernij. Het lekkerst is natuurlijk om de Kersen rechtstreeks uit de boom te plukken en op te eten. Het kopen van Kersen kan het beste gedaan worden op een vertrouwd adres op de markt of je groentenboer. Kersen kunnen ook gebruikt worden om taart bakken of toe te voegen aan een fruitsalade. Om lang te kunnen blijven genieten van Kersen is het belangrijk om te weten hoelang Kersen houdbaar zijn en onder welke condities.

Kersen bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Kersen 2 dagen 1 tot 3 dagen8 tot 12 maanden

Hoe kun je vaststellen of kersen niet meer goed zijn?

Kersen BewarenJe kunt het beste vaststellen of kersen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Kersen verkleurd, slap of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je kersen bewaren?

Zonder de steeltjes van de kersen te verwijderen kunnen Kersen op een fruitschaal, bekleed met keukenpapier, 2 dagen bewaard worden.

Hoe lang kun je kersen bewaren in de koelkast?

In de koelkast zijn de Kersen met steeltjes 1 tot 3 dagen houdbaar mits ze niet vochtig zijn.

Hoe lang kun je kersen bewaren in de diepvries?

In de vriezer op – 18 graden zijn de schoongemaakte Kersen 8 tot 12 maanden houdbaar. Lichtgekleurde Kersen kunnen na het ontdooien een bruine kleur krijgen. Het beste kan daarom het invriezen zeer snel op – 30 graden gebeuren door de kersen op keukenpapier in de diepvries in te vriezen en ze daarna in een plastic diepvrieszak te doen.