Paksoi bewaren

Paksoi is een koolsoort afkomstig uit Azië. Naast de normale paksoi, is er ook baby paksoi die iets kleiner is. Hoewel de paksoi een soort Chinese kool is, valt het onder de bladgroenten. De paksoi kan helemaal gegeten worden. Zowel het bladgroen als de stelen.

Paksoi bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Paksoi2 dagen2 dagen 1 jaar
Paksoi (gekookt)n.v.t.2 dagen 3 maanden

Hoe kun je zien of paksoi niet meer goed is?

Paksoi bewarenAls de paksoi gaat schimmelen, slap wordt of een zure geur verspreid, is deze niet meer houdbaar. Je kunt het dus goed zien en ruiken. Eventueel zou je een klein stukje kunnen proeven maar dat is niet niet nodig. Gewoon weggooien als ie slap wordt.

Hoe lang kun je paksoi bewaren?

Rauwe, hele paksoi kan je twee dagen bewaren op de fruitschaal. Deze kan je ook nog 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar de paksoi in de plastic zak of papieren zak die je bij de groenteboer of supermarkt krijgt. In de vriezer kan je paksoi makkelijk een jaar bewaren. Maar dan moet je de paksoi vooraf wel kort blancheren.

Als je de paksoi gekookt hebt, of verwerkt hebt in een gerecht, blijft hij minder lang goed. Namelijk, twee dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Voor baby paksoi gelden dezelfde bewaaradviezen als voor de normale paksoi.

Andere koolsoorten bewaren: