Houdbaarheid Tortillachips

Tortillachips zijn een hartige lekkernij die van maïs gemaakt wordt. Deze snack wordt veel gegeten als voorgerecht met bijvoorbeeld guacamole, salsa of een andere dipsaus. Ook populair zijn nacho’s, dan worden de tortillachips bedekt met allerlei lekkers: gehakt, jalapeño’s, tomaat, kaas, bonen en hopelijk nog veel meer.

Tortillachips bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Tortillachips (geopend)  1 – 2 weken Liever niet Niet geschikt
 Verse Tortillachips  2 – 5 dagen Liever niet Niet geschikt

Houdbaarheid TortillachipsHoe kun je vaststellen of Tortillachips niet meer goed zijn?

Je kan het beste vaststellen of tortillachips niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Tortillachips zullen vies gaan ruiken en beschimmelen. Een ongeopende zak tortillachips die over de datum is, is niet per se oneetbaar. De datum geeft aan dat de kwaliteit tot dan optimaal is. Als de chips over datum zijn, zal eerst de kleur veranderen, zullen ze muffer gaan ruiken en smaken. Dat betekent niet dat deze niet meer goed zijn. Als er schimmel verschijnt en de geur vies wordt, moeten de chips worden weggegooid. Hetzelfde geldt voor geopende zakken.

Hoe moet je Tortillachips bewaren?

Tortillachips kunnen ongeopend het beste in de oorspronkelijke verpakking worden bewaard. Na openen kunnen de chips het beste in dezelfde zak bewaard worden. Zorg dat de zak zo min mogelijk lucht bevat door deze “op te rollen”. Zet de opgerolde zak eventueel vast met een wasknijper. Plaats de (on)geopende zak in een koele donkere plaats, bijvoorbeeld een keukenkastje.