Guacamole Bewaren

Guacamole is een dipsaus. Het hoofdbestandddeel bestaat uit avocado. Helaas verkleurt guacamole erg snel als het met zuurstof in aanraking komt. Dat heeft echter geen invloed op de smaak en kwaliteit. Hieronder lees je hoe lang je guacamole bewaren kan.

Guacamole bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
Guacamole (pot of blik)Ongeopend volg THT2 dagen3 maanden
Verse guacamole2 uur 2 dagen 3 maanden
Zelfgemaakte guacamole2 uur 2 dagen3 maanden

Hoe kun je vaststellen of guacamole niet meer goed is?

Guacamole BewarenJe kunt het beste vaststellen of guacamole niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de guacamole niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.

Hoe lang kun je guacamole bewaren?

Voor guacamole uit de winkel gelden de volgende houdbaarheidsdata. Zolang je het potje niet opent, kan je guacamale tenminste tot de THT datum bewaren. Guacamole kan na opening tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. In de vriezer blijft de guacamole 3 maanden houdbaar.

Zelfgemaakte guacamole bewaren

Zelfgemaakte guacamole kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Dek de dip af met vershoudfolie. Gebruik telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen. Je kan zelfgemaakte guacamole in de vriezer 3 maanden bewaren.

Verse guacamole bewaren

In de koelkast kan je verse guacamole 2 dagen bewaren. Verse Guacamole kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden, mits overgedaan in een goed afsluitbaar diepvriesbakje.

Hoe voorkom je dat de guacamole bruin wordt?

Een veelvoorkomend probleem met guacamole (en avocado’s) is dat het heel snel bruin kleurt. Dat komt door oxidatie. Het doet eigenlijk niets met de smaak maar het ziet er niet zo lekker uit. Daarom zijn mensen geneigd het dan weg te gooien.

Een optie om het bruin verkleuren tegen te gaan, is door er citroensap overheen te sprenkelen. Dat zorgt ervoor dat de oxidatie wordt tegengegaan. In de praktijk zul je merken dat het van korte duur is.

Daarom is er een betere optie om de guacamole in de koelkast mooi groen te houden. Doe de guacamole in een bakje en duw het stevig aan totdat je een gladde laag hebt. Giet er dan 2 cm water overheen. Rustig zodat het geen guacamole wegspoelt. Door het water komt er geen zuurstof bij de guacamole en blijft het mooi groen. Als je het wilt gebruiken, giet je gewoon het water eraf.

Zelfgemaakte guacamole is goed te bewaren. Je kan het 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer. Zorg dat je het goed luchtdicht verpakt. Dat voorkomt dat het snel bruin wordt.

Je kunt het beste vaststellen of guacamole niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de guacamole niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.

Verse guacamole kan je 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de diepvries. Zorg ervoor dat je het goed luchtdicht verpakt. Dat zorgt ervoor dat het niet zo snel bruin wordt.

Zelfgemaakte guacamole kan je heel goed invriezen. In de diepvries is het dan 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat je het goed luchtdicht inpakt. Dan wordt het niet zo snel bruin.

Dat ligt eraan. Als het bruin wordt nadat je het openmaakt of uit het bakje haalt, is het waarschijnlijk oxidatie. Omdat er zuurstof bijkomt, wordt de guacamole bruin. Maar de guacamole kan ook verkleuren door bederf. Bedenk dus even goed wat de reden is voor jouw verkleuring.

Een optie om het bruin verkleuren tegen te gaan, is door er citroensap overheen te sprenkelen. Dat zorgt ervoor dat de oxidatie wordt tegengegaan. In de praktijk zul je merken dat het van korte duur is.

Daarom is er een betere optie om de guacamole in de koelkast mooi groen te houden. Doe de guacamole in een bakje en duw het stevig aan totdat je een gladde laag hebt. Giet er dan 2 cm water overheen. Rustig zodat het geen guacamole wegspoelt. Door het water komt er geen zuurstof bij de guacamole en blijft het mooi groen. Als je het wilt gebruiken, giet je gewoon het water eraf.