Er wordt veel gesproken of de Tomaat nu onder groente of fruit valt. De Tomaat is de vrucht van een tomatenplant, dus wordt het daarom als fruit gezien. In de keuken wordt de Tomaat als groente behandeld. Waar we het allemaal over eens zijn is dat een Tomaat niet alleen lekker is maar ook supergezond. Een Tomaat bevat veel vitamine C, calcium, ijzer en zink. Ze zijn tegenwoordig te vinden in allerlei kleuren en formaten en bieden diverse bereidingsmogelijkheden in soepen, sauzen en salades. Met zoveel toepassingsmogelijkheden is het belangrijk om te weten hoelang een Tomaat houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Tomaat? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Tomaat bewaren

Buiten Koelkast
 1 week

Tomaten BewarenHoe kun je vaststellen of een Tomaat niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of een Tomaat niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Tomaat rotte plekken heeft, beschadigd is of een zure geur afgeeft, dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je een Tomaat bewaren?

Voor alle soorten Tomaten geldt dat zij tot 1 week bewaard kunnen worden op een droge, koele plaats. Een Tomaat verliest in de koelkast zijn aroma.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.