Gehakt is gemalen vlees en kan van varken, rund, kalf, schaap, lam of kip gemaakt worden. Ook een samenstelling van vleessoorten is mogelijk. Gehakt kan op diverse manieren bereid worden, soepballetjes, gehaktballen, ovenschotels, hamburgers en als vulling voor taco’s, lasagna’s. Gemalen vlees waaronder Gehakt is erg bederfelijke waar en daarom is het belangrijk om te weten hoelang Gehakt bewaard kan worden en onder welke condities.

Gehakt bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Rundergehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Rundergehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Gehakt, half om half (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Gehakt, half om half (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Lamsgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
Lamsgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Kalfsgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Kalfsgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden
 Varkensgehakt (bereid)maximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Varkensgehakt (onbereid)maximaal 2 uur 1 dag 3 maanden

Gehakt bewarenHoe kun je vaststellen of gehakt niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gehakt niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Gehakt ranzig, vreemd verkleurd is of niet meer goed ruikt moet het product weggegooid te worden.

Hoe lang kun je gehakt bewaren?

Onbereid Gehakt kan in een afgesloten bewaardoos tot 1 dag onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Bereid Gehakt kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden.

Onbereid Gehakt kan tot 3maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Gehakt in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.