Taart Bewaren

Wat is een bijzondere gelegenheid, verjaardag of feest zonder taart. Taart is te koop in alle vormen, maten, smaken en deegsoorten. Schuimtaart, Appeltaart, Kwarktaart, Chocolade Taart of Mon Chou Taart.  Er zijn ontzettend veel recepten om zelf taart te maken van eenvoudig tot spectaculair. Hieronder lees je hoe lang je taart kunt bewaren.

Taart bewaren

Koelkast Diepvries
Appeltaart 3 dagen 3 maanden
Chocoladetaart 3 dagen 3 maanden
Citroen merenguetaart 3 dagen 3 maanden
Fondant taart 3 dagen 3 maanden
Hazelnoottaart 3 dagen 3 maanden
Kwarktaart 3 dagen 3 maanden
Mon chou taart 1 dag 1 maand
Sachertaart 3 dagen 3 maanden
Slagroomtaart 1 dag 1 maand
Taartbodem 3 dagen 3 maanden

Taart BewarenHoe kun je vaststellen of Taart niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of taart niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de taart nattig of beschimmeld is en niet meer goed smaakt of zuur is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Taart bewaren?

Bij taarten kun je verschil maken tussen mét en zónder slagroom. Als de taart zonder slagroom is gemaakt dan is die 3 dagen in de koelkast houdbaar en 3 maanden in de vriezer. Als de taart mét slagroom is gemaakt, is die 1 dag in de koelkast houdbaar en 1 maand in de vriezer.

Kun je taart buiten de koelkast bewaren?

In principe kan een taart wel even buiten de koelkast staan. Maar in principe moet je de taart alleen uit de koeling halen om te snijden en dan zo snel mogelijk weer terug de koelkast in. Als je de taart buiten de koelkast bewaart, let dan op de taart. Zeker een slagroomtaart kan gaan “zweten” en dan kan je die niet lang meer bewaren.

Hoe lang kun je taart in de koelkast bewaren?

Eigenlijk moet je elke taart in de koelkast bewaren. HIervoor geldt het verschil tussen taarten met en zonder slagroom zoals hierboven beschreven. Ook fondant taart kun je in de koelkast bewaren. Als je citroen meringue taart wilt bewaren, kan je dat ook het beste in de koelkast doen. Als je de meringue zelf maakt, maak deze dan zo laat mogelijk! Als je de taart namelijk “in elkaar zet” droogt de taart sneller uit. Zorg er wel voor dat je elke taart luchtdicht verpakt. Het is soms ook aan te raden om het karton uit de winkel te vervangen. Verpak de taart in een luchtdichte container of een afsluitbare zak.

Hoe lang kun je taart in de vriezer bewaren?

Elke taart kan je in principe in de vriezer bewaren. Let er wel op dat slagroom er niet op vooruit gaat als je die invriest. Als je dus zelf taart maakt, kan je het beste de slagroom vers maken en dan pas toevoegen. Als je een taart met slagroom koopt, kan je die zo invriezen. Taarten zonder slagroom kan je 3 maanden invriezen. Taarten met slagroom kan je 1 maand invriezen maar de smaak en structuur van de slagroom kan sneller achteruit gaan. Let hier dus goed op.