Wat is een bijzondere gelegenheid, verjaardag of feest zonder Taart. Taart is te koop in alle vormen, maten, smaken en deegsoorten. Schuimtaart, Appeltaart, Mokkataart, Vruchtentaart, Kwarktaart, Chocolade Taart, Mon Chou Taart en Hartige Taart.  Er zijn ontzettend veel recepten om zelf Taart te maken van eenvoudig tot spectaculair. Het is belangrijk om te weten hoelang Taart houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Taart? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Taart Bewaren

Koelkast Diepvries
 Taart waar geen slagroom in verwerkt is tot 3 dagen

Taart waar slagroom in verwerkt is tot 3 dagen

Taart waar geen slagroom in verwerkt is tot 3 maanden

Taart waar slagroon in verwerkt is tot 1 maand

Taart BewarenHoe kun je vaststellen of Taart niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Taart niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Taart nattig of beschimmeld is en niet meer goed smaakt of zuur is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Taart bewaren?

Een Taart en een Taart waar slagroom in verwerkt is kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos. Indien gekocht, verwijder dan de kartonnen verpakking.

Een Taart kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.

Een Taart waar slagroom in verwerkt is kan tot 1 maand in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak.

In zijn algemeenheid telt dat als een product in de winkel in de koeling staat je bij thuiskomst het product ook in de koelkast dient te zetten.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.