Scroppino bewaren

Scroppino bewarenScroppino is een van oorsprong Venetiaans drankje. In het Italiaans is het sgropinno dus die naam kan je ook geregeld tegenkomen. Scroppino wordt gemaakt met bijvoorbeeld limoncello, wodka of grappa en dan ijs en prosecco. Voor het ijs kan je eventueel citroenijs gebruiken. Dit drankje maak je in een handomdraai. Maar hoe lang kan je scroppino bewaren? Dat lees je hieronder.

Scroppino kan je het beste in de afzonderlijke onderdelen bewaren en op het laatste moment mixen. Als je de scroppino al gemaakt hebt, blijft die ongeveer een uur goed in de koelkast en een dag in de vriezer.

N.B.: scroppino bederft niet na een uur in de koelkast maar dan smelt het ijs en is het geen lekker mixdrankje meer. In de vriezer bevriest de prosecco en dan raak je ook de smaak kwijt. Daarom is het niet zo lang lekker maar nog wel “houdbaar”.

Hoe weet je of scroppino niet meer goed is?

Scroppino is niet meer goed als de losse onderdelen niet meer goed zijn. Dus dat betekent dat de smaak verandert of de kleur verandert. Maar ook aan de textuur kan je het goed zien. Als het gaat klonteren of schiften, is het niet meer goed. Als regel kan je aanhouden dat je scroppino uit de koelkast na een uur gewoon moet weggooien. Als je de scroppino invriest, na een dag weggooien.

Eenvoudig scroppino recept

Scroppino bewaren

Gang Appetizer, Dessert, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 5 minuten
Personen 4 personen

Ingrediënten

  • 250 ml Prosecco
  • 50 ml Wodka
  • 2 Limoenen
  • 500 ml Citroenijs Liefst sorbetijs anders roomijs.
  • 1 takje munt

Bereiden

  1. Zorg dat de prosecco en vodka koud zijn. Leg het daarvoor 2 uur in de koeling.

  2. Snij 1 limoen 1 door de helft en knijp het sap uit in de blender.

  3. Snij de andere limoen in schijfjes (voor de garnering).

  4. Doe de prosecco, wodka, limoensap en citroenijs in de blender.

  5. Meng alle ingrediënten in de blender. Als je een ijsstand hebt, gebruik deze dan.

  6. Serveer met een schijfje limoen en een blaadje munt.

Scroppino bewaren

Omdat Scroppino uit verschillende ingrediënten bestaat, hebben we hieronder een overzicht geplaatst van de ingrediënten en de houdbaarheid. Dan kan je bepalen of je het nog kunt gebruiken om scroppino te maken.

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Scroppino (zelfgemaakt) direct consumeren 1 uur 1 dag
(citroen)ijs n.v.t. n.v.t. 3 maanden
Limoenen 3 tot 7 dagen 2 weken 8 tot 12 maanden
Munt n.v.t.5 dagen 12 maanden
Champagne n.v.t. 3 dagen niet doen
Grappa 6 maanden n.v.t. niet doen
Limoncello n.v.t. n.v.t. 12 maanden
Prosecco n.v.t. 3 dagen niet doen
Wodka n.v.t.n.v.t. 12 maanden