Munt Bewaren

Munt is een heerlijk fris kruid dat op vele manieren toepasbaar is. Het is tegenwoordig overal te koop en wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken. Het wordt gebruikt voor verse muntthee, in smoothies, salades, couscous en als garnering. Munt is ook lekker in vers drinkwater met eraan toegevoegd een paar schijfjes limoen of citroen. Laat Munt vooral niet meekoken want dan verliest het zijn geur en aroma. Strooi verse muntblaadjes aan tafel over je gerecht voordat je het gaat eten. Het is belangrijk om te weten hoelang Munt houdbaar is en onder welke condities. Dus wat is de houdbaarheid van Munt? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Munt Bewaren

Koelkast Diepvries
Munt bewaren  Tot enkele dagen  Tot 1 jaar

Munt BewarenHoe kun je vaststellen of Muntniet meer goed is?

Je kunt vaststellen of Munt niet meer goed is door te kijken, ruiken en proeven. Als de Munt slap is, rotte blaadjes heeft dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Munt bewaren?

Munt kan tot enkele dagen in de koelkast bewaard worden, gewikkeld in een vochtige doek of keukenpapier. Munt kan tot 1 jaar in de vriezer bewaard worden. Was de verse kruiden dan direct na aankoop, dep ze droog en snijdt ze grof en vries ze in kleine porties in. Ook kun je de munt op vers water zetten zoals je bijvoorbeeld op de markt ziet. Ververs het water dan regelmatig.