Popcorn Bewaren

Popcorn is een veel gegeten lekkernij in de bioscoop of gewoon lekker thuis op de bank bij een spannende film. Popcorn is een graansoort en rijk aan vezels. Popcorn zonder toevoegingen als suiker of zout is dan ook een prima snack. Kan popcorn bederven? Gedroogde maïskorrels zijn bijna onbeperkt houdbaar als deze goed worden bewaard.

Popcorn bewaren

 Buiten Koelkast
 Popcorn (als maiskorrel) onbeperkt na THT
 Popcorn (als maiskorrel voor de magnetron) 6 – 8 maanden na THT
 Popcorn (gepopt) 2 – 3 weken na THT

Popcorn BewarenHoe kun je vaststellen of popcorn niet meer goed is?

De beste manier om vast te stellen of popcorn nog goed is, is door te zien, ruiken en proeven. Als je gedroogde maïskorrels gebruikt om popcorn te maken kan je makkelijk vaststellen of deze nog goed zijn. Het vocht in de korrel zet uit en zorgt ervoor dat de korrel “popt” ook in gedroogde maïskorrels dus.

Als er helemaal geen vocht meer in de korrel zit, ziet deze er soms iets donkerder uit. Uiteindelijk blijft de beste methode door de korrels simpelweg te poppen. De korrels die niet poppen, zijn niet meer goed. Dat zijn oude korrels waar te weinig vocht in zat.

Bij magnetron popcorn in een voorverpakte zak kan de olie bederven. Bij het openen van de zak is goed te ruiken of de olie is bedorven. Ook zal de popcorn anders smaken dan normaal. In beide gevallen is de popcorn niet meer goed.

Hoe moet je popcorn bewaren?

Popcorn kan het beste op een koele en droge plek worden bewaard in een afgesloten container. In het geval van voorverpakte (magnetron) popcorn kan deze het beste in de originele verpakking worden bewaard als deze niet beschadigd is. Bewaar de popcorn niet in de koelkast want daardoor droogt deze sneller uit.