Houdbaarheid Suiker

Suiker komt van nature veel voor in onze dagelijkse voeding. Suiker valt onder de koolhydraten en is erg calorierijk. Kristalsuiker/Tafelsuiker is afkomstig van de suikerbiet. Rietsuiker komt van de stengels van de suikerriet. Basterdsuiker, witte en bruine, wordt veel gebruikt bij het bakken van taarten en andere zoetigheden. Verder kennen we natuurlijk allemaal de Poedersuiker, Kandijsuiker en Palmsuiker. De laatste wordt gebruikt in Indonesische gerechten. Alle Suiker is eigenlijk onbeperkt houdbaar.

Suiker bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Suiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.
Basterdsuiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.
Kandijsuiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.
Poedersuiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.
Rietsuiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.
Vanillesuiker Ongeopend/Geopend Onbeperktn.v.t.n.v.t.

Houdbaarheid SuikerHoe kun je vaststellen of Suiker niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Suiker niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Suiker kan eigenlijk niet bederven.

Hoe lang kun je Suiker bewaren?

Suiker, ongeopend of geopend, kan op een droge en koele plaats in een luchtdichte verpakking onbeperkt bewaard worden.

Suiker in een suikerpotje kan door blootstelling aan vochtige lucht wat verkleuren en klonterig worden. Daarom is het raadzaam na gebruik deze suiker luchtdicht te verpakken of voor suikerklontjes te kiezen.

Zodra de verpakking van Basterdsuiker is aangebroken kan de Basterdsuiker door blootstelling aan vochtige lucht harde klonten krijgen. Na gebruik luchtdicht verpakken en eveneens op een koele en droge plaats bewaren.

Hoe lang kun je bruine suiker bewaren? Daarvoor geldt ook dat het onbeperkt houdbaar is.