Lente ui bewaren

Lente ui is onderdeel van de look familie. De lente ui is eigenlijk een bosui die eerder geoogst wordt. Het verschil is dat de lente-ui een kleinere witte onderkant heeft. Deze ui vind je ook vaak als salade ui of sla ui terug in de supermarkt. De lente ui wordt veel gebruikt in salades en Aziatische gerechten.

Lente ui bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Lente uin.v.t.1 week3 maanden

Hoe weet ik of lente ui niet meer goed is?

Lente ui bewarenJe kunt heel makkelijk zien of de lente ui niet meer goed is. Als de lente ui verkleurt, slap wordt of beschimmelt, is die niet meer goed. Ook gaat de lente ui zuur ruiken. Zodra de lente ui er niet meer goed uitziet, moet je die weggooien.

Lente ui in de koelkast bewaren

Je bewaart de lente ui het beste in de koelkast. In de koelkast blijft de lente ui ongeveer een week goed. Zorg dat je de lente ui in een plastic zakje of afsluitbare bak opbergt. Omdat de ui vrij sterk kan ruiken, kunnen andere etenswaren de geur overnemen. Zorg daarom dat de verpakking goed dicht is.

Lente ui in de vriezer bewaren

In de vriezer kun je lente ui zo’n 3 maanden houden. Zorg dat je de lente ui goed was

Tip: lente ui bewaren in water

Als je de houdbaarheid van de lente ui wilt verlengen, kan je die ook in een glas water plaatsen. Plaats de stelen in een glas water en doe over de uiteinden een plastic zakje. Het plastic zakje sluit je over het glas af met een elastiek. Je kan de lente ui zo in de koelkast zetten of zelfs in de vensterbank.

Andere looksoorten: