Prei valt onder de Looksoorten en behoort tot de familie van de Allium. Kenmerkend voor deze Looksoort is de uiengeur. Let bij de aankoop van Prei erop dat deze stevig aanvoelt. Indien je Prei gesneden koopt dan dient zij op de dag van aankoop geconsumeerd te worden. Laat gekookte of bereide Prei nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Bewaar de sterk ruikende Prei apart van andere procucten omdat deze de geur kunnen overnemen. Het is belangrijk om te weten hoelang Prei houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Prei? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Prei Bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Tot 5 dagen  Tot 2 weken  Tot 1 jaar

Prei BewarenHoe kun je vaststellen of Prei niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Prei niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Prei rotte plekken heeft, slap is, zuur ruikt of beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Prei bewaren?

Prei kan tot 5 dagen op een droge en koele plaats bewaard worden.

Prei kan in de koelkast tot 2 weken bewaard worden. Let wel op dat andere producten de geur kunnen overnemen.

Prei mits vooraf kort geblancheerd, kan tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten diepvriesbakje of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.