Guacamole is een dipsaus. Het hoofdbestandddeel bestaat uit Avocado. Een Avocado zit vol met gezonde voedingsstoffen. Je kunt Guacomole eten met tortillachips maar het is ook erg lekker met verse groente. Je kunt Guacomole kant-en-klaar kopen maar natuurlijk ook zelf maken. Let er bij het kopen goed op welke ingrediënten gebruikt zijn. Als je het zelf maakt gebruik dan een goede kwaliteit Avocado’s. Helaas verkleurt Guacomole erg snel. Dat heeft echter geen invloed op de smaak en kwaliteit. Het is belangrijk om te weten wat de houdbaarheid is van Guacomole en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Guacomole? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:
Hoe kun je vaststellen of Guacomole niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Guacomole niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Guacomole niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.
Hoe moet je Guacomole bewaren?
Gekochte Guacomole kan na opening tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Dek de dip af met vershoudfolie.
Zelfgemaakte Guacomole kan tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden. Dek de dip af met vershoudfolie.
Gebruik telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen.
Verse Guacomole kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden, mits overgedaan in een goed afsluitbaar diepvriesbakje.
Guacomole Bewaren
Koelkast | Diepvries |
---|---|
Verse tot 2 dagen | Verse tot 3 maanden |

Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.