Grapefruit bewaren

Grapefruit een heerlijk stuk fruit met een ietwat zoetzure tot bittere smaak. Grapefruit wordt ook wel pompelmoes genoemd. Grapefruit is een ronde vrucht en is beduidend groter dan een sinaasappel. Het vruchtvlees kan van roze tot rood gekleurd zijn. Hieronder lees je hoe lang je grapefruit bewaren kan.

Houdbaarheid van grapefruit

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Grapefruit 1 tot 2 wekenn.v.t.1 jaar
Grapefruitsap ongeopend volgt THT3 tot 7 dagen3 maanden

Hoe kun je vaststellen of grapefruit niet meer goed is?

Grapefruit bewarenJe kunt het beste vaststellen of een grapefruit niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de grapefruit uitgedroogd  of beschimmeld is, dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je grapefruit bewaren?

Hele grapefruits kunnen 1 tot 2 weken op een koele plaats met een temperatuur van 12 tot 15 graden bewaard worden.

Je kan de grapefruit gewoon op de fruitschaal leggen. Na de pluk rijpen grapefruits niet verder. Je kunt dit dus ook bewaren naast bananen en appels. Maar voor de zekerheid kan je ze daar ook bij weghouden. Appels en bananen zorgen er namelijk voor dat andere fruitsoorten (sneller) rijpen.

Hoe lang kun je gesneden grapefruit bewaren?

Een halve grapefruit kan, mits goed afgedekt met huishoudfolie, 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden.

Grapefruit kan, net als andere citrusvruchten, niet goed tegen de kou. Dan treedt er koudebederf op. De cellen van het fruit breken af waardoor het fruit snel slap en bruin wordt.

Andere citrusvruchten

Een halve grapefruit moet je in de koelkast bewaren. Dek de grapefruit af met wat huishoudfolie. Zo is de grapefruit nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Je kan een halve grapefruit ook invriezen. Dan kan je die nog 3 maanden bewaren. Dan moet je de grapefruit schillen, goed afdekken of in een vershoudzakje of bakje doen.

Een hele grapefruit kan je invriezen. Maar je moet de grapefruit dan wel eerst schillen en in stukken snijden. Vervolgens kan je de parten in een zakje of bakje invriezen.