Bananen zijn zeer energierijk en hebben een hoog gehalte aan kalium. Bananen kunnen ook gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie. Het is ook een geschikt soort fruit voor sporters of mensen die zwaar werk verrichten. Om te blijven genieten van een banaan is het daarom belangrijk te weten hoelang Bananen houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Bananen? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Bananen bewaren

Buiten Koelkast
 3-7 dagen

Bananen BewarenHoe kun je vaststellen of Bananen niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Bananen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Bananen zwart verkleurd zijn en er na het verwijderen van de schil er slecht uitzien en weinig tot geen smaak meer hebben, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Bananen bewaren?

Bananen kunnen 3 tot 7 dagen op de fruitschaal bewaard worden in een droge, koele ruimte en apart van andere fruitsoorten. Bananen scheiden een stof af die het rijpingsproces van andere fruitsoorten versnellen. Let bij aankoop van Bananen er goed op dat de kam niet beschadigd  is.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.