Bieslook bewaren

Bieslook is een lekker kruid dat tot de look familie behoort. Je komt het veel tegen in salades maar ook in spreads voor op brood. Bieslook is het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkten. Ook al eet je er slechts kleine beetjes van, het helpt altijd om aan jouw dagelijkse groenten te komen.

Bieslook bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Bieslookn.v.t.2 tot 5 dagen1 jaar

Hoe weet ik of bieslook niet meer goed is?

Bieslook bewarenAls de blaadjes geel of bruin en verlept zijn, is de bieslook niet meer houdbaar. Zodra de bieslook slap wordt, maar nog niet verkleurd is, moet je het dezelfde dag opeten. Bij bieslook hoef je dus eigenlijk alleen te kijken om vast te stellen dat het niet meer goed is. Proeven raden we dan ook af.

Bieslook bewaren in de koelkast

In de koelkast blijft verse bieslook 2 tot 5 dagen goed. Het beste rol je de bieslook in een vochtig keukenpapiertje en leg je het dan in de koelkast. Zorg ook dat je de bieslook onderin de koeling plaatst.

Bieslook bewaren in de diepvries

In de vriezer blijft bieslook heel lang goed. Wel een jaar lang namelijk. Zorg dat je de bieslook goed verpakt in een bakje of zakje. Eventueel kun je ervoor kiezen om de bieslook vooraf te blancheren. Maar dat is helemaal niet nodig.

Andere looksoorten: