Brie is een veel gegeten zachte kaas uit Frankrijk met een romige, zachte smaak. Deze kaas wordt vaak gegeten op brood, bij een kaasplankje of bijvoorbeeld in een salade. Omdat brie een zachte kaas is, is deze minder goed houdbaar dan bijvoorbeeld harde kazen.

Dus wat is de houdbaarheid van Brie? Dat hangt af van onderstaande factoren:

Houdbaarheid Brie

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Brie 50+  4 dagen  3 maanden
 Brie 60+  4 dagen  3 maanden

Houdbaarheid BrieHoe kun je vaststellen of brie niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of brie niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de brie beschimmeld is of uitgedroogd, is deze niet meer geschikt voor consumptie en dient deze weggegooid te worden. Als er schimmel op brie zit, kan je niet dit stukje wegsnijden en de rest opeten. Je dient dan de hele kaas weg te gooien.

Hoe moet je brie bewaren?

Plaats de brie zo snel mogelijk na gebruik in de koelkast. Je kunt brie goed bewaren in de originele verpakking of als deze niet meer heel is in een afgesloten container. Zachte kazen kunnen op kamertemperatuur en hoger snel bederven. Laat deze dus niet te lang buiten de koelkast staan.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.