Brood is een meelproduct. Bruin Brood en Volkorenbrood zijn voedzaam en bevatten  koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Omdat Wit Brood minder van deze voedingsstoffen bevat wordt aangeraden Wit Brood regelmatig te vervangen door Bruin of Volkoren Brood. De warme en/of biologische Bakkers hebben een zeer ruim assortiment en kunnen je alles vertellen over de verschillende broodsoorten en de gebruikte ingrediënten. Vakmensen die met hart en ziel achter hun producten staan en je deskundig kunnen  informeren. Omdat Brood deel uitmaakt van onze dagelijkse maaltijd is het belangrijk om te weten hoelang Brood houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Brood? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Brood

Buiten Koelkast Diepvries
 2 tot 4 dagen  Op -18 graden, 1 maand

Houdbaarheid BroodHoe kun je vaststellen of Brood niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Brood niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Brood er niet meer goed uitziet, beschimmeld of uitgedroogd is, dient het weggegooid te worden.

Hoe moet je Brood bewaren?

Brood kan 2 tot 4 dagen in een goed afgesloten en schone broodtrommel bewaard worden.

In de vriezer kan Brood, in porties, 1 maand bewaard worden mits goed verpakt in een afgesloten diepvriesdoos of diepvrieszak.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.