Zalm en vooral Gerookte Zalm is een product dat we allemaal graag eten. Het wordt aanbevolen op minstens 1 maal per week vis te eten en dan vooral vette vis zoals makreel, haring of zalm. Gerookte Zam is een vis vol goede vetten en heeft een erg lekkere smaak. Je kunt Gerookte Zalm op de boterham of als hapje eten of in een salade of pasta verwerken. In korte tijd kun je er een smakelijk gerecht van maken. Je kunt Gerookte Zalm in een gevacumeerde verpakking kopen of bij de visboer. De gevacumeerde Gerookte Zalm niet meer consumeren na het verstrijken van de THT/TGT-datum. Laat de Gerookte Zalm niet te lang buiten de koelkast staan. Om op een verantwoorde manier van Gerookte Zalm te kunnen genieten is het belangrijk om te weten hoelang Gerookte Zalm houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Gerookte Zalm? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Gerookte Zalm Bewaren

Koelkast Diepvries
 Tot 2 dagen  Tot 3 maanden

Gerookte Zalm BewarenHoe kun je vaststellen of Gerookte Zalm niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Gerookte Zalm niet meer goed is, door te zien of te ruiken. Als de Gerookte Zalm een sterke vieze geur verspreidt, zuur of plakkerig is moet de vis weggegooid worden.

Hoe moet je Gerookte Zalm bewaren?

De geopende verpakking kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. De ongeopende Gerookte Zalm niet meer consumeren na de THT/TGT-datum.

De Gerookte Zalm van de visboer kan tot 2 dagen onderin de koelkast, op een temperatuur van 4 graden, bewaard worden in een goed afgesloten koelkastdoos.

Gerookte Zalm kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.