Koekjes een kleine versnapering bij een kopje thee of koffie. Er zijn erg veel verschillende koekjes in alle vormen en maten te koop. Koekjes kun je natuurlijk ook zelf bakken. Leuk werkje met een snel resultaat.  Voor kinderen is het bakken van Koekjes een feest. Leuke uitsteekvormpjes zijn er te kust en te keur en het versieren geeft nog eens extra pret. Het is belangrijk om te weten hoelang Koekjes bewaard kunnen worden en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Koekjes? Dat is afhankeljk van de volgende factoren:

Koekjes  Bewaren

Buiten Koelkast
 Tot 2 maanden

Koekjes BewarenHoe kun je vaststellen of Koekjes niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Koekjes niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Koekjes muf en uitgedroogd zijn of niet meer goed smaken dienen ze weggegooid te worden.

Hoe moet je Koekjes bewaren?

Koekjes kunnen tot 2 maanden in een goed afgesloten blik, bus of koektrommel bewaard worden.

Versierde koekjes met glazuur kunnen wat sneller zacht worden en hun knapperigheid verliezen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.