Veel mensen beginnen de dag met een lekker kopje Thee. Om te kunnen blijven genieten van een heerlijk kopje Thee is het belangrijk te weten hoelang de losse Thee en de zakjes Thee houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Thee? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Thee

Buiten Koelkast
 Theezakjes en Losse Thee 14 tot 18 maanden

Houdbaarheid TheeHoe kun je vaststellen of Thee niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Theezakjes of losse Thee niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Niet juist opgeslagen en verpakte Thee verliest het aroma en heeft een slechte geur. Om dit te testen kunt u een kop Thee maken door de Thee in heet water 3 tot 5 minuten laten trekken.

Hoe moet je Thee bewaren?

In een gesloten, bij voorkeur, blikken verpakking en op kamertemperatuur, droog en koel bewaard is de losse Thee veertien tot achttien maanden houdbaar.

De Theezakjes zijn in een ongeopende en onbeschadigde verpakking, op kamertemperatuur, droog en koel bewaard veertien tot achttien maanden houdbaar.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.