Slagroomtaart Bewaren

Slagroomtaart is een taart gedecoreerd met veel slagroom en met vruchtjes en/of chocolade.  Vaak wordt een Slagroomtaart uit laagjes opgebouwd. Tussen de laagjes zit dan een vulling van jam of banketbakkersroom. Met recht een zeer calorierijke en machtige versnapering. Slagroomtaarten zijn te kust en te keur te koop in vele soorten en maten en voor diverse feestelijke gelegenheden. Denk hierbij aan verjaardagen, geboortes en huwelijken. Het is ook leuk om zelf een Slagroomtaart maken. Hieronder lees je hoe lang je een slagroom taart kunt bewaren.

Slagroomtaart bewaren

Buiten de koelkast Koelkast Diepvries
Slagroomtaart Zelfde dag opeten  Tot 3 dagen  Tot 3 maanden

Slagroomtaart BewarenHoe kun je vaststellen of Slagroomtaart niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Slagroomtaart niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Slagroomtaart niet meer fris ruikt en de slagroom zuur is en de Slagroomtaart niet meer goed smaakt dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Slagroomtaart bewaren?

Een Slagroomtaart kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden in een vershoud taartdoos. Indien gekocht, verwijder bij thuiskomst dan direct de kartonnen verpakking. Zet de Slagroomtaart telkens na gebruik terug in de koelkast. Een Slagroomtaart kan tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Doe de taart in een taartdoos met daar omheen een goed afgesloten zak. Helaas loopt de kwaliteit van de Slagroomtaart door het invriezen wel een stuk terug.