Balsamico Azijn is echt de topper onder de Azijnen. Een mooie, aromatische azijn afkomstig uit de streek Modena in Italië. Een Aceto Balsamico Tradizionale moet 12 jaar oud zijn om deze naam te mogen voeren. Je kunt Balsamico Azijn van 8 jaar oud kopen, die is een stuk goedkoper. Lees zorgvuldig het etiket om te checken welke ingrediënten het flesje bevat.  Een goede kwaliteit en leeftijd  geeft al met een klein beetje een fijne smaak aan je gerechten. Een paar druppels over je aardbeien of frambozen versterkt de smaak. Ook over gekookte of gegrilde groenten, in sauzen en soepen geeft het net dat beetje extra pit en smaak.  Op een koele en donkere plaats kan, ongeopende, Balsamico Azijn onbeperkt bewaard worden. Het bezinksel dat op den duur ontstaat heeft geen invloed op de kwaliteit.  Het is belangrijk om te weten wat de houdbaarheid is van Balsamico Azijn en en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Balsamico Azijn? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Balsamico Azijn

Buiten Koelkast Koelkast
 Ongeopend Onbeperkt

Geopend >1 jaar

 Geopend > 1jaar

Houdbaarheid AzijnHoe kun je vaststellen of Balsamico Azijn niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Balsamico Azijn niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven.

Hoe moet je Balsamico Azijn bewaren?

Ongeopende Balsamico Azijn kan op een donkere, koele plaats onbeperkt bewaard worden.

Geopende Balsamico kan, bij voorkeur, op een donkere koele plaats langer dan een jaar bewaard worden. De Balsamico Azijn kan ook in de koelkast bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.