Pizza Bewaren

Misschien wel het lekkerste hapje uit Italië, de Pizza! Ideaal om af te halen, te laten bezorgen, in de oven af te bakken of in een restaurantje te eten. In alle gevallen blijft er vaak een stukje pizza over. Hier lees je hoe lang je pizza kunt bewaren. Hartstikke handig als ie weer een avond op het aanrecht is blijven staan.

Pizza bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Afhaalpizza 2 uur 4 dagen 3 maanden
Diepvriespizza 2 uur Niet geschikt 3 maanden
Pizzabodem dezefde dag gebruiken 1 tot 2 dagen (geopend) 1 maand
Pizzadeeg dezelfde dag gebruiken 3 tot 5 dagen 2 tot 3 maanden
Mini pizza 2 uur 4 dagen 3 maanden
Turkse pizza 2 uur 1 dag 3 maanden
Verse pizza 2 uur 4 dagen 3 maanden
Zelfgemaakte pizza 2 uur 4 dagen 3 maanden

Pizza bewarenHoe lang kun je pizza bewaren in de koelkast?

Je kan restjes pizza, of ze nu afhaal of zelfgebakken zijn, zo’n 4 dagen in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat je de pizza niet te lang buiten de koelkast laat staan! Na enkele uren begint de pizza namelijk slechter te worden.

Hoe lang kun je pizza in de vriezer bewaren?

In de diepvries kun je pizza altijd zo’n 3 maanden bewaren. Dat geldt alleen niet voor pizza’s die al een keer ingevroren zijn en ontdooid. In dat geval moet je de pizza echt bakken of weggooien. Een diepvries pizza kan je na het ontdooien ook niet in de koelkast opbergen. Dat komt de pizza niet ten goede.

Hoe lang kun je pizza deeg bewaren?

Als je regelmatig zelf pizza’s bakt, zul je ook pizzadeeg maken. Pizzadeeg kan je prima bewaren. Daarom is het een goed idee om altijd iets meer te maken. Als je pizzadeeg in de koelkast bewaart, kan je dat zo’n 3 tot 5 dagen nog gebruiken. Als je pizzadeeg in de vriezer wilt bewaren kan dat nog 2 tot 3 maanden. Zorg in beide gevallen wel dat je het deeg goed luchtdicht verpakt.

Hoe lan kun je Turkse pizza bewaren?

De Turkse pizza, of lahmacun, is een heerlijke lekkernij. De lahmacun moet je eerst laten afkoelen. Vervolgens kan je deze in aluminiumfolie of een andere luchtdichte container een dag bewaren in de koelkast. Als je de Turkse pizza wilt opwarmen, doe je dat het beste in de magnetron. Niet in de oven, want daar wordt de lahmacun hard.