Deeg is de basis voor diverse producten. Deeg wordt gemaakt van bloem met water of melk . Afhankelijk van het recept wordt  het deeg aangevuld met gist, bakpoeder, zout en suiker. Je kunt deeg maken voor brood, pizza, bladerdeeg, gebak, taart, koekjes, hartige taart en pasta. Het is belangijk om te weten hoelang ongebakken deeg houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van ongebakken deeg? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Deeg bewaren

Koelkast Diepvries
 1 tot 2 dagen  2 tot 3 maanden

Deeg bewarenHoe kun je vaststellen of Deeg niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Deeg niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Deeg er niet meer goed uitziet of uitgedroogd is, dient het weggegooid te worden.

Hoe moet je Deeg bewaren?

Deeg, in ongebakken toestand, kan 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden, mits goed afgedekt met huishoudfolie om uitdrogen van het Deeg te voorkomen.

In de vriezer kan ongebakken Deeg in een goed afgesloten diepvrieszak of plastic diepvriesbak 2 tot 3 maanden bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.