Koekjesdeeg Bewaren

Koekjesdeeg is de basis voor diverse soorten koekjes. Koekjesdeeg wordt gemaakt van bloem, boter, eidooier, snufje zout en basterdsuiker. Afhankelijk van het recept wordt  het deeg aangevuld met vanillesuiker, cacao, chocolade, krenten, rozijnen of noten. Er zijn diverse lekkere koekjesrecepten te vinden. Net als andere deegsoorten kan je koekjesdeeg in de koelkast bewaren of in de vriezer bewaren.

Koekjesdeeg bewaren

 Buiten de koelkastKoelkastDiepvries
KoekjesdeegZelfde dag gebruiken 1 tot 2 dagen 2 tot 3 maanden

Koekjesdeeg BewarenHoe kun je vaststellen of koekjesdeeg niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Koekjesdeeg niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als het Koekjesdeeg er niet meer goed uitziet of uitgedroogd is, dient het weggegooid te worden.

Hoe lang kun je koekjesdeeg bewaren?

  • Koekjesdeeg, ongebakken, kan 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden, mits goed afgedekt met huishoudfolie om uitdrogen van het Koekjesdeeg te voorkomen.
  • In de vriezer kan ongebakken Koekjesdeeg in een goed afgesloten diepvrieszak of plastic diepvriesbakje 2 tot 3 maanden bewaard worden.

Als je het deeg wilt bewaren, doe je dat het beste met plasticfolie. Je kan mooie grote plakken van het deeg maken of een grote bal. Als je er een grote plak van maakt, kan je daar later makkelijk koekjes uitsteken.

In de vriezer kan je het beste de koekjes al gebruiksklaar bewaren. Dus per koekje een portie maken en in folie inpakken. Het duurt wat langer maar scheelt achteraf weer veel tijd.

Hoe lang kun je koekjesdeeg in de koelkast bewaren?

In de koelkast kan je koekjesdeeg 1 tot 2 dagen bewaren. Zorg ervoor dat je het deeg goed luchtdicht bewaart. Bijvoorbeeld als één grote bal in plasticfolie. Als er wel lucht bij kan, droogt het deeg uit.

Hoe lang kun je koekjesdeeg in de vriezer bewaren?

Koekjesdeeg kan je 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg ervoor dat je het koekjesdeeg luchtdicht verpakt in plasticfolie. Een extra tip is om de koekjes vast in porties te verdelen. Als je dan de koekjes uit de vriezer haalt, kan je die meteen bakken. Reken dan wat extra tijd voor het ontdooien bij de baktijd.