Kibbeling bewaren

Kibbeling is natuurlijk een ouderwetse Hollandse lekkernij. Wist je dat echte kibbeling van kabeljauw wordt gemaakt? Nadat de kibbeling afgekoeld is, kan je deze nog maar beperkt bewaren. Hieronder lees je precies hoe lang je kibbeling bewaren kan.

Gebakken kibbeling kan je 2 dagen in de koelkast bewaren. Gebakken kibbeling invriezen, kan ook dan blijft ie nog 3 maanden goed.

Hoe weet je of kibbeling niet meer goed is?

Kibbeling bewarenVerse vis is heel bederfelijk. Daarom moet je altijd goed kijken en ruiken. Als de vis niet goed ruikt: direct weggooien. De geur van bedorven vis is heel herkenbaar en laat weinig aan de twijfel over. Als de kleur van de vis afwijkt, moet je die ook niet meer opeten.

Hoe lang kan je kibbeling buiten de koelkast bewaren?

Voor alle vis geldt dat je die niet langer dan 2 uur buiten de koelkast moet bewaren. Dus als je uitgegeten bent meteen in de koelkast zetten. Natuurlijk wel nadat je de kibbeling hebt laten afkoelen.

In de zomer kan je overgebleven kibbeling minder lang buiten de koeling houden. Zorg dat je dan de vis zo snel mogelijk afkoelt. Vervolgens direct de koelkast (of vriezer) in.

Hoe lang kan je kibbeling in de koelkast bewaren?

In de koelkast blijft gebakken kibbeling 2 dagen houdbaar. De kibbeling kan je het beste natuurlijk dezelfde dag opeten of anders de dag erna. Maar in principe blijft alle gebakken vis twee dagen goed in de koelkast.

Heeft de kibbeling bijna 2 uur buiten de koelkast gestaan? Dan neemt de houdbaarheid wel af. Dus controleer altijd de vis voordat je gaat eten. Je wilt natuurlijk niet ziek worden. Controleren doe je door te ruiken en kijken.

Hoe lang kan je kibbeling in de vriezer bewaren

Gebakken kibbeling kan je goed invriezen. Als je dat doet, blijft de kibbeling 3 maanden houdbaar. Ook hier geldt dat het belangrijk is dat je de vis eerst goed laat afkoelen. Spreid de kibbeling eventueel uit over een bord. Je kunt ook het bakje kibbeling in een laagje water zetten. Dan koelt het razendsnel af.

Kibbeling opwarmen

Gebakken of overgebleven kibbeling kan je hartstikke goed opwarmen. Lees hieronder hoe lang.

  • Kibbeling in de oven opwarmen: zet de oven op 200 graden. Als de oven warm is, plaats je de kibbeling 5 minuten in de oven. Leg de stukjes los in een ovenschaal of op een bakplaat.
  • Kibbeling in de koekenpan opwarmen. Pak een droge koekenpan en voeg geen extra olie of boter toe. Scherp de kibbeling op gematigd vuur een tijdje door. Wees voorzichtig dat je de kibbeling niet kapot schept.
  • Kibbeling in de magnetron opwarmen. Dit doe je liever niet omdat de vis dan heel snel uitdroogt. Doe je het wel? Probeer het dan telkens per minuut tot het warm genoeg is.
  • Kibbeling in de airfryer opwarmen: zet de airfryer op 160 graden. Plaats de kibbeling een minuut of 5 in de airfryer. Als ie nog niet helemaal warm is, zet je hem nog even aan.

Kibbeling bewaren, de cijfers

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Gebakken kibbeling bewaren 2 uur 2 dagen 3 maanden