Alfalfa bewaren

Alfalfa is een erg kwetsbare kiemgroente die kort houdbaar is en te koop bij de groenteman, markt of supermarkt. Kiemgroente bevat veel voedingswaarden en veel mineralen en vitamines. Met Alfalfa zijn er veel mogelijkheden in de keuken. Alfalfa leent zich uitstekend om op het brood te doen. Alfalfa kan ook gebruikt worden in salades, soepen, smoothies, dressings, dipsausjes of bij gewokte groenten. Net zoals Alfalfa is ook taugé  een bekende kiemgroente.  Je kunt zelf ook zaden en granen laten ontkiemen. Bekende soorten zijn o.a. tuinkers, mosterd- en lijnzaad. Het is het proberen waard. Het is belangrijk om te weten hoelang Alfalfa houdbaar is en onder welke condities.

Alfalfa bewaren

 Buiten koelkastKoelkastDiepvries
Alfalfazo kort mogelijk Tot 2 dagen Tot 1 jaar op -18 graden

Hoe kun je vaststellen of Alfalfa niet meer goed is?

Alfalfa bewarenJe kunt het beste vaststellen of Alfalfa niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Alfalfa slap of verkleurd is dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Alfalfa bewaren?

Alfalfa is net als de overige genoemde kiemgroenten kwetsbaar en kan, afgedekt, tot 2 dagen in de groentelade van je koelkast bewaard worden.

In de diepvries kan Alfalfa en overige kiemgroenten mits vooraf kort geblancheerd, tot 1 jaar bewaard worden in een goed afgesloten plastic diepvriesbakje of diepvrieszak.