Aardappelen maken een groot deel uit van onze dagelijkse maaltijd. Aardappelen zijn rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Er zijn heel veel soorten Aardappelrassen te koop. Voor puree en stamppot kiezen we voor een kruimige tot zeer kruimige Aardappel. Voor bakken, koken en in een salade kiezen we voor een vastkokende Aardappel. Er zijn ook Aardappelen te koop die niet geschild hoeven te worden. Deze zijn uitstekend te gebruiken om te bakken en voor ovengerechten. Deze Aardappelen dienen tevoren wel goed gewassen  te worden, eventueel met een scrubhandschoen. Aardappelkroketjes, Frites en Chips zijn bewerkte Aardappelproducten. Met zoveel toepassingen is het dan ook belangrijk om te weten hoelang Aardappelen bewaard kunnen worden en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Aardappelen? Dat is afhankelijk van de volgende factoren.

 

Aardappelen bewaren

Buiten Koelkast
 Tot 1 maand

Aardappelen BewarenHoe kun je vaststellen of Aardappelen niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Aardappelen niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Aardappelen een blauwe of groene kleur hebben, slap, zuur of beschimmeld zijn dienen zij weggegooid te worden.

Hoe moet je Aardappelen bewaren?

Aardappelen kunnen tot 1 maand bewaard worden, mits op een droge en koele plaats met een temperatuur tussen de 8 tot 10 graden. Bij warmte gaan Aardappelen uitlopen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.