Het is aan te bevelen om dagelijks 2 stuks fruit te eten. De hoeveelheid vitamine C in een Appel is te verwaarlozen maar een appel bevat wel veel kalium en voedingsvezels. Dus eet dagelijks verschillende fruitsoorten dan krijg je alle benodigde, goede voedingsstoffen binnen. Om te blijven genieten van een gezonde appel is het belangrijk te weten hoelang Appels houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Appels? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Appels bewaren

Buiten Koelkast Koelkast
 5 tot 7 dagen  2 tot 4 weken
Appels Bewaren

Appels Bewaren

Hoe kun je vaststellen of Appels niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Appels niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Appels slap zijn of plekjes vertonen en weinig tot geen smaak meer hebben, dienen ze weggegooid te worden. Een goede Appel voelt stevig aan en heeft een goede, knapperige bite.

Hoe moet je Appels bewaren?

Appels kunnen 5 tot 7 dagen op de fruitschaal bewaard worden. Voor Appels geldt, net zoals veel andere fruitsoorten, dat zij beter niet samen met bananen op de fruitschaal bewaard worden. Bananen scheiden een stof af die het rijpingsproces van appels en ander fruit versnellen.

In de koelkast kunnen Appels 2 tot 4 weken bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.