Croissant bewaren

Het zal iedereen weleens overkomen. Je hebt een aantal croissants in huis gehaald en krijgt ze niet allemaal op. Of je hebt nog een afbak croissant in de vriezer liggen en vraagt je af of die nog goed is. Hoe lang kan je een croissant bewaren? Dat lees je hieronder.

Een verse croissant kan je 2 dagen bewaren in een broodtrommel of op een koele, donkere plek. In de vriezer kan je een croissant 1 maand bewaren. Een croissant van gisteren kan je dus nog prima eten! 

Croissant bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Afbak croissant n.v.t. 2 dagen (open verpakking) 1 maand
Croissant 2 dagen n.v.t. 1 maand
Danerolles croissantdeeg2 uurvolg de TGT datum niet invriezen
Ham kaas croissant 2 dagen n.v.t. 1 maand

Hoe weet je of croissants niet meer goed zijn?

Croissant bewarenAls de croissants beginnen te schimmelen of muf ruiken zijn ze niet meer goed. Vaak gaan de croissants ook muf smaken. In deze gevallen moet je de croissantjes gewoon weggooien.

Hoe lang kan je croissants buiten de koelkast bewaren?

Verse croissants kun je 2 dagen buiten de koelkast bewaren. Hetzelfde geldt voor afgebakken croissants, ham kaas of chocolade croissants. Ook als je danerolles croissantjes afbakt, kan je die nog 2 dagen bewaren.

Voor alle soorten croissants geldt wel dat ze de eerste 8 uur na het bakken het lekkerst zijn. Daarna neemt de smaak snel af en worden ze slap. Je kunt ze natuurlijk nog wel een keer opwarmen. Daarover onderaan deze pagina meer.

Waar moet je croissants buiten de koelkast bewaren?

Als je verse of afgebakken croissantjes wilt bewaren, kan je dat het beste in een afgesloten bakje doen. Bijvoorbeeld een broodtrommel. Zorg dat je de croissantjes eerst in een plastic of papieren zakje doet. Je kan ze eventueel ook in aluminiumfolie of plasticfolie wikkelen.

Als je geen broodtrommel hebt, is een ander bakje ook goed. Als je ze maar koel en donker bewaart. Dus in een keukenkastje.

Hoe lang kan je croissants in de koelkast bewaren?

In principe moet je croissants nooit in de koelkast bewaren. Als je croissants in de koelkast legt, drogen ze razendsnel uit. Daardoor verliezen ze veel van hun smaak en knapperigheid. Bewaar de croissantjes dus altijd buiten de koelkast of in de vriezer.

Het enige van croissants dat je in de koelkast kan bewaren, is het deeg. Dat kan je gewoon in de koelkast bewaren. Hou bij Danerolles croissantdeeg altijd de TGT datum goed in de gaten. Als je ze te lang bewaart, opent de verpakking door het gist. Dan heb je de koelkast onder het deeg zitten!

Hoe lang kan je croissants in de vriezer bewaren?

In de vriezer kan je alle soorten croissants 1 maand bewaren. Zorg dat je de croissants goed verpakt voordat je ze in de vriezer doet. Dat kan het beste in een diepvriesbakje of zakje.

Als je croissants wilt invriezen, kan je dat het beste zo snel mogelijk doen. Wacht niet 2 dagen voordat je ze gaat invriezen. Dan verliezen ze namelijk al veel van hun smaak.

Hoe moet je croissants invriezen?

Doe de croissantjes in een diepvriesbakje of zakje. Zorg dat er zo min mogelijk zuurstof bij kan. Zorg er uiteraard wel voor dat de croissants afgekoeld zijn! Je mag geen warm eten in de vriezer doen. Lees hier waarom.

Hoe moet je croissants ontdooien?

Als je de croissantjes wilt ontdooien, kan je dat het beste op het keukenblad doen. Let er wel op dat de croissants niet direct in de zon of bij een verwarming liggen. Laat ze rustig ontdooien.

Croissants opwarmen

Croissants opnieuw opwarmen

Als je oude of ontdooide croissants hebt, kan je die nog prima opwarmen. Zo kan je oude croissants vers maken. Door de croissants op te warmen worden ze weer wat knapperig en krijgen ze ook meer smaak.

Dat kan je op verschillende manieren doen. Onze favorieten zijn de oven en de airfryer. Je kan croissants ook in de magnetron opwarmen, maar daar worden ze niet knapperig van. Sommige mensen raden aan om de croissants te bakken. Dat geeft bij ons nooit het gewenste resultaat. In het broodrooster blijft er ook weinig van de croissantjes over.

Croissants opwarmen in de oven doe je als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de croissants 3 tot 5 minuten in de oven.

Let erop dat de croissantjes niet zwart worden. Dan ontstaat er acrylamide. Dat ontstaat als vezelrijke producten boven de 120 graden worden verwarmd. Het is schadelijk voor dieren en ook niet best voor mensen. Je krijgt het waarschijnlijk elke dag binnen. Maar het is goed om het te vermijden.

Croissants in de airfryer gaat hetzelfde als in de oven, maar dan iets korter:

  1. Verwarm de airfryer tot 180 graden.
  2. Doe de croissantjes 2 minuten in de airfryer. Soms duurt het iets langer.

Een croissant is de eerste 8 uur na het bakken vers. Daarna neemt de smaak snel af. Je kan de croissant het beste in een papieren of andere afgesloten zak bewaren. Zo kan je een croissant nog 2 dagen bewaren. Je kan de croissant ook invriezen. Dan blijft hij een maand goed.

Als je een croissantje weer knapperig wilt maken, kan je deze in de oven opwarmen. Verwarm een oven voor op 180 graden. Doe de croissants dan 3 tot 5 minuten in de oven. Dan worden ze weer knapperig.

Een croissant kan op de hoogste stand zo’n 30 seconden in de magnetron. Dan wordt de croissant weer warm. Let op: de croissant wordt niet knapperig in de magnetron!

Een ham kaas croissant blijft 2 dagen goed buiten de koelkast. In de vriezer kan je deze 1 maand bewaren.

Ja. Een verse of afgebakken croissant blijft 2 dagen goed buiten de koelkast. Dus als je de croissant gisteren hebt gekocht of afgebakken, kan je die nog eten.