[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1512905118315{margin-bottom: 0px !important;}”]Het blijft een veelgestelde vraag: kan je warm eten direct in de koelkast bewaren? Het antwoord: ja. Er zijn wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit doet.

Zo snel mogelijk in de koelkast plaatsen

Je moet het eten zo snel mogelijk en anders binnen 2 uur in de koelkast plaatsen. Na twee uur gaan bacteriën zich (snel) vermenigvuldigen en is het niet meer geschikt voor consumptie.

In kleine porties bewaren

Het gaat erom dat het eten snel kan afkoelen zodat er geen bacteriën kunnen vormen. Als je het eten dus in een diepe of grote bak in de koelkast plaatst, blijft de kern te lang warm. Daardoor is het eten alsnog niet goed.

Verdeel het eten dus in kleine porties en plaats het in ondiepe containers in de koelkast. Dat geldt vooral voor gerechten als soep maar ook grote stukken vlees. Bijvoorbeeld een kalkoen, rosbief of kip. Verdeel het vlees dan ook in kleine porties.[/vc_column_text][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]