Cake Bewaren

Er zijn erg veel verschillende cakesoorten met krenten, rozijnen, appels, chocolade, vanille en natuurlijk de cupcakes. Met een eenvoudig basisrecept kun je de fraaiste Cakes bereiden. Ook de vormen kunnen aangepast worden, een tulbandvorm en met het kerst- en paasfeest kunnen er kerstmannen, dennenbomen, paashazen enz. gemaakt worden. Een cake moet je beslist niet in de koelkast bewaren want daar droogt de Cake uit. Het beste kun je de cake bewaren in je keukenkast, verpakt in aluminiumfolie of in een goed afgesloten bus of blik. Dit geldt niet voor een chocoladecake want door het hoge chocoladegehalte kan deze wel in de koelkast bewaard worden net zoals een gevulde Cake. Het is belangrijk om te weten hoelang Cake bewaard kan worden en onder welke condities.

Cake bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Cake (roomboter) 7 dagen (na openen), 2 maanden na THT (ongeopend) liever niet 3 maanden
Versgebakken cake 7 dagen (luchtdicht verpakt) liever niet 3 maanden
Chocoladecake 7 dagen (na openen) 3 dagen 3 maanden
Gevulde cake Zelfde dag opeten 3 dagen 3 maanden
Rozijnencake Zelfde dag opeten 3 dagen 3 maanden
Indische cake Zelfde dag opeten 3 dagen 3 maanden

Cake BewarenHoe kun je vaststellen of Cake niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Cake niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Cake beschimmeld of uitgedroogd is, dient ze weggegooid te worden.

Hoe kun je Cake bewaren?

  • Cake kan tot 7 dagen in een goed afgesloten blik of bus bewaard worden. De cake kan ook verpakt in aluminiumfolie bewaard worden.
  • Chocolade of Gevulde Cake kan verpakt in aluminiumfolie tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden.
  • Cake, Chocolade en Gevulde Cake kan verpakt in aluminiumfolie met daarover een goed afsluitbare diepvrieszak tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden. Er komt dan geen vocht of lucht bij.
Let op: als je cake hebt gemaakt met mascarpone, slagroom of andere toppings is deze niet lang houdbaar buiten de koelkast! Dan moet je de cake gekoeld bewaren.

Kun je cake bewaren in de koelkast?

Beter van niet. Normale roomboter cake moet je niet in de koeling bewaren. Andere soorten cake, zoals chocolade- of rozijnencake kunnen vaak wel even in de koeling worden bewaard. Maar de beste methode blijft om de cake luchtdicht te verpakken en op een koele, droge plaats te bewaren.

Kun je cake in de diepvries bewaren?

Jazeker. Cake is heel goed houdbaar in de vriezer. Je kan cake wel 3 maanden in de vriezer bewaren. Zorg er ook hier voor dat je de cake goed luchtdicht verpakt en dan invriest.

Tip: wat kun je doen met droge cake?

Als de cake droog is geworden, kan je er nog genoeg mee doen. Maak er bijvoorbeeld een trifle van of tiramisu. Zo kan je nog blijven genieten van jouw droge cake.