Cupcakes Bewaren

Cupcakes, een heerlijk klein stukje gebak. Net zoals bij cake kun je met een eenvoudig basisrecept de mooiste en lekkerste Cupcakes maken. Je kunt ze natuurlijk kopen maar ook zelf met de kinderen maken. De meeste pret is natuurlijk het versieren en decoreren. De niet versierde Cupcakes niet in de koelkast bewaren maar in een goed afgesloten bus of blik. Net als cake drogen ook Cupcakes in de koelkast uit. Versierde Cupcakes bewaar je in een trommel die je niet helemaal afsluit. Dit om te voorkomen dat de versiering van fondant uitloopt en plakkerig gaat worden. Het is belangrijk om te weten hoelang Cupcakes bewaard kunnen worden en onder welke condities.

Cupcakes bewaren

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
Cupcakes (zonder decoratie / toppings)  tot 5 dagen Liever niet  tot 3 maanden
Cupcakes (met decoratie / toppings)  tot 7 dagen Liever niet  tot 3 maanden

Cupcakes BewarenHoe kun je vaststellen of Cupcakes niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of Cupcakes niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de cupcakes beschimmeld of uitgedroogd zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je Cupcakes bewaren?

  • Cupcakes kunnen tot 5 dagen in een goed afgesloten blik of bus bewaard worden.
  • Gedecoreerde Cupcakes kunnen tot 7 dagen in een niet geheel afgesloten blik bewaard worden.
  • Gedecoreerde/Niet gedecoreerde Cupcakes kunnen tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden mits verpakt in een luchtdichte en goed afgeloten diepvrieszak.
Een cupcake is eigenlijk hetzelfde als een cake. Daarom gelden vergelijkbare regels: zorg dus dat je altijd de cupcakes luchtdicht en droog bewaart.

Hoe lang kun je gedecoreerde cupcakes bewaren?

Cupcakes met decoratie kun je iets langer bewaren dan cupcakes zonder decoratie. Met decoratie zijn ze ongeveer 7 dagen houdbaar. Daarvoor geldt dan wel dat je ze buiten de koelkast bewaart in een luchtdichte container.

Hoe lang kun je cupcakes met fondant of glazuur bewaren?

Als cupcakes voorzien van een laagje fondant of glazuur zijn ze langer houdbaar. Dan kun je ze wederom zo’n 7 dagen bewaren. Koel, droog en luchtdicht natuurlijk.

Hoe lang kun je cupcakes met toef bewaren?

Het beste is natuurlijk om de toef van roombotercrème pas op het allerlaatst toe te voegen. Dan kan je de cupcakes het langst bewaren of zelfs invriezen. Vlak voor serveren maak je dan de toef. Als de toef al op de cupcakes zit, bewaar deze dan nooit in de koelkast. In de koelkast drogen de cakejes heel snel uit en de toef wordt keihard.