Zuivel is de benaming van uit rauwe Melk bereide producten. De Melk die wij drinken en gebruiken als zuivelproducten is vooral van koeien, schapen, geiten en buffel. Onder zuivel vallen o.a. Melk, Chocolademelk, Karnemelk, Koffiemelk, Room, Koffieroom, Slagroom, Zure Room, Feta, Mozzarella, Ricotta, Crème Fraîche, IJs, Yoghurt, Kwark, Pudding, Vla, Allerlei soorten Kaas, Boter, Roomboter. Margarine, Sojamelk, Kokosmelk en Amandelmelk is geen zuivelproduct. De rauwe Melk wordt gepasteuriseerd om deze geschikt te maken voor consumptie. Als melkproducten gesteriliseerd worden zijn ze langer houdbaar en hoeven deze producten niet in de koelkast bewaard te worden.

Koffiemelk is ingedikte melk waar geen suiker aan toegevoegd is in tegenstelling tot gecondenseerde melk waar wel suiker aan toegevoegd is. Koffiemelk is te verkrijgen in volle-, halfvolle- en magere Koffiemelk. Koffiemelk is verkrijgen in flesjes, kartonnen pakjes en cups. Zet Koffiemelk in flesjes en kartonnen verpakking na gebruik direct weer terug in de koelkast. Hierdoor blijft de Koffiemelk langer goed. Het is belangrijk om te weten hoelang Koffiemelk houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Koffiemelk? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Koffiemelk

Buiten Koelkast Koelkast
 Gesloten verpakking volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum  Geopende verpakking flesje of karton 5 tot 7 dagen

Houdbaarheid KoffiemelkHoe kun je vaststellen of Koffiemelk niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Koffiemelk niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Koffiemelk dikke brokken heeft en zuur smaakt dient de Koffiemelk weggegooid te worden.

Hoe moet je Koffiemelk bewaren?

In de koelkast kan Koffiemelk 5 tot 7 dagen bewaard worden. Zet de Koffiemelk na gebruik direct weer terug in de koelkast.

Gesloten verpakking volg bewaaradvies en houdbaarheidsdatum. Check en proef de Koffiemelk na het verstrijken van de THT-datum om te beoordelen of de Koffiemelk nog voor consumptie geschikt is.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.