Eieren worden al decennialang door mensen gegeten. Niet alleen Eieren van kippen maar ook van eenden, ganzen en kwartels. Eieren worden ook in veel producten verwerkt, bijvoorbeeld in Mayonaise, Gebak, Toetjes, Pannenkoeken enzovoort. Eieren worden gebakken, gekookt en gepocheerd. Eieren zijn poreus en daardoor kunnen er bacterieën binnendringen waardoor de Eieren bederven. Daarom bewaren we de Eieren in en doos in de koelkast. Het is belangrijk om te weten hoelang Eieren houdbaar zijn en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Eieren? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Eieren Bewaren

Koelkast
 Tot 4 weken

Gekookt Ei BewarenHoe kun je vaststellen of Eieren niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of een Eieren niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Eieren een rare geur verspreiden dienen de Eieren weggegooid te worden.

Hoe moet je Eieren bewaren?

In de koelkast kunnen Eieren in een Eierdoos tot 4 weken bewaard worden.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.