Feta is een witte, Griekse kaas van Schapenmelk en kan eventueel aangevuld zijn met geitenmelk. De Feta wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing. Als de Feta uit de zoutoplossing wordt gehaald droogt de Feta snel uit. Bewaar daarom de Feta in de koelkast in een bakje met het vocht en dek het bakje af. Gebruik telkens een schoon mes of lepel om de Feta uit het bakje te scheppen om besmetting te voorkomen. Feta kun je beter niet invriezen. Met Feta kunnen o.a. heerlijke salades, pizza’s en ovengerechten worden gemaakt. Het is belangrijk om te weten hoelang Feta houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Feta? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

 

 

Feta Bewaren

Koelkast
 Tot 4 dagen

Feta bewarenHoe kun je vaststellen of Feta niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of Feta niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Feta verzuurd, uitgedroogd of beschimmeld is dient de Feta weggegooid te worden.

Hoe moet je Feta bewaren?

In de koelkast kan Feta tot 4 dagen bewaard worden. Bewaar de Feta in het vocht in het bakje en dek het bakje af. Gebruik telkens een schoon mes of lepel om besmetting te voorkomen.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.