Zelf Mayonaise maken is een leuke bezigheid met heel veel mogelijkheden. Je kunt het basisrecept op allerlei manieren maken en volgens je eigen smaak aanpassen. Het basisrecept bestaat uit olie, eierdooiers, citroensap, zout en peper. Je kunt kiezen voor olijfolie of plantaardige olie, azijn, kruiden en mosterd. Om de Zelfgemaakte Mayonaise wat minder zwaar te maken kun je ook kiezen voor een yoghurt Mayonaise. Zelfgemaakte Mayonaise kan bij diverse gerechten worden gegeten en als basis dienen voor heerlijke dressings. Lekker bij patat, BBQ en diverse gefrituurde producten. Het is belangrijk om te weten hoelang Zelfgemaakte Mayonaise bewaard kan worden en onder welke condities.
Dus wat is de houdbaarheid van Zelfgemaakte Mayonaise? Dat is afhankelijk van de volgende factoren
Hoe kun je vaststellen of Zelfgemaakte Mayonaise niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of Zelfgemaakte Mayonaise niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Zelfgemaakte Mayonaise niet meer goed ruikt of beschimmeld is dient het weggegooid te worden.
Hoe moet je Zelfgemaakte Mayonaise bewaren?
Door het gebruik van eierdooiers kan Zelfgemaakte Mayonaise tot 1 week in de koelkast bewaard worden. Maak bij voorkeur kleine porties die direct worden geconsumeerd.
Gebruik telkens een schone lepel om besmetting te voorkomen.
Zelfgemaakte Mayonaise Bewaren
Koelkast | |
---|---|
Zelfgemaakte mayonaise | Tot 1 week |
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.