Zelfgemaakte Confituur is een heerlijk broodbeleg en kan ook worden gebruikt om taarten op te maken, over ijs worden gedaan of door yoghurt of vla worden geroerd. Zelfgemaakte Confituur wordt gemaakt van hele vruchten. Jam wordt gemaakt van klein gesneden of gepureerde vruchten en bevat minder vruchten dan Confituur. Door de hoeveelheid gebruikte suiker wordt de zelfgemaakte Confituur geconserveerd. Kies hiervoor seizoensfruit.
Zelfgemaakte confituur bewaren
Buiten Koelkast | Koelkast | Vriezer | |
---|---|---|---|
Zelfgemaakte confituur | Ongeopend 6 tot 12 maanden | Geopend tot 3 maanden | N.v.t. |
Hoe kun je vaststellen of zelfgemaakte Confituur niet meer goed is?
Je kunt het beste vaststellen of zelfgemaakte Confituur niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de smaak is teruggelopen en de zelfgemaakte Confituur beschimmeld is dient zij weggegooid te worden.
Hoe lang kun je zelfgemaakte Confituur bewaren?
- Ongeopende zelfgemaakte Confituur kan op een droge, koele en donkere plaats 6 tot 12 maanden bewaard worden.
- Geopende zelfgemaakte Confituur kan in de koelkast tot 3 maanden bewaard worden. Mede afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte suiker kan dit ook langer zijn.
Disclaimer
De houdbaarheid van jouw product hangt af van verschillende factoren en kan daarom afwijken van de hier getoonde houdbaarheid! Stel daarom altijd vast of het product nog goed is door eerst te kijken, dan te ruiken en dan pas te proeven. Bij twijfel altijd het product weggooien.