Worstenbroodjes bewaren

Worstenbroodjes zijn natuurlijk hartstikke lekker. Deze Brabantse lekkernij kun je overal in Nederland krijgen. Maar wat moet je nou doen met overgebleven worstenbroodjes? Wil je weten hoe lang je worstenbroodjes bewaren kunt? Dat lees je hieronder.

Verse worstenbroodjes kan je 2 dagen in de koelkast bewaren. In de vriezer blijven verse worstenbroodjes zo’n 3 maanden goed. Je kunt verse worstenbroodjes hooguit een dag buiten koelkast bewaren. Afbak worstenbroodjes kan je tot de THT datum buiten de koelkast bewaren in een keukenkastje. Afgebakken worstenbroodjes kan je 2 dagen in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer.

Hoe weet je of worstenbroodjes niet meer goed zijn?

Worstenbroodjes bewarenAls de broodjes heel erg uitgedroogd zijn of muf ruiken (en smaken) zijn ze niet meer goed. In dat geval moet je de worstenbroodjes weggooien. Als je twijfelt, kan je altijd eerst goed ruiken aan de broodjes. Als ze niet meer goed ruiken, moeten ze weg. Proeven moet je alleen doen als je vrijwel zeker bent dat ze goed zijn.

Hoe lang kan je worstenbroodjes buiten de koelkast bewaren?

Als je hele verse worstenbroodjes hebt, kan je die hooguit de dag zelf buiten de koelkast bewaren. Afbak worstenbroodjes blijven goed tot de THT datum. Vanwege de vulling kan je beter deze worstenbroodjes niet meer na de THT datum eten. Zorg wel dat je de afbakbroodjes koel en droog bewaart. Bijvoorbeeld in een keukenkastje.

Hoe lang kan je worstenbroodjes in de koelkast bewaren?

In de koelkast blijven verse worstenbroodjes 2 tot 3 dagen goed. Na 2 dagen moet je goed kijken en ruiken of de broodjes nog goed zijn. Afgebakken worstenbroodjes kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.

Zorg ervoor dat je de broodjes in een afgesloten bakje of zakje bewaart. Dan drogen ze namelijk niet uit. Dan nemen ze ook geen geurtjes of smaakjes van andere producten in de koelkast over.

Hoe lang kan je worstenbroodjes in de vriezer bewaren?

Alle soorten worstenbroodjes kan je 3 maanden in de vriezer bewaren. Je moet er dan wel voor zorgen dat ze goed luchtdicht verpakt zijn. Anders drogen de broodjes heel erg uit en zijn ze niet meer lekker.

Hou er wel rekening mee dat als je de broodjes al 3 dagen in de koeling hebt liggen de houdbaarheid in de vriezer afneemt. In dat geval blijven ze misschien minder lang goed.

Worstenbroodjes opnieuw opwarmen

Als je worstenbroodjes wilt opwarmen, kan dat natuurlijk. Daar worden ze weer een stuk lekkerder van. Voor broodjes uit de koelkast geldt:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de broodjes ongeveer 5 minuten in de oven. Hou ze in de gaten zodat ze niet verbranden.

Als je de broodjes uit de vriezer in de over wilt doen, kan dat ook:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de broodjes 10 tot 12 minuten in de oven. Hou ze in de gaten zodat ze niet verbranden.

Worstenbroodjes bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastVriezer
Mini worstenbroodjes (verse) dezelfde dag 2 dagen 3 maanden
Mini worstenbroodjes (afbak) tot de THT n.v.t. n.v.t.
Mini worstenbroodjes (afgebakken) 2 uur 2 dagen 3 maanden
Worstenbroodjes (verse) dezelfde dag 2 dagen 3 maanden
Worstenbroodjes (afbak) tot de THT n.v.t. n.v.t.
Worstenbroodjes (afgebakken) 2 uur 2 dagen 3 maanden