Walnoten Bewaren

Walnoten zijn overheerlijk en ook in ons eigen land zijn er veel walnootbomen te vinden. Net vers van de boom geplukt is het een heerlijke versnapering. Walnoten zitten boordevol goede voedingsstoffen en behoren tot de superfoods. Ze bevatten de meeste antioxidanten in vergelijking met andere noten.

Ook de gedroogde walnoten gekocht bij de notenspecialist of winkel zijn een aanrader. Met walnoten is het dan ook geen straf om het advies op te volgen. Eet dus vooral elke dag een handjevol noten. Wil jij weten hoe lang je walnoten bewaren kunt? Dat lees je hieronder.

Walnoten in dop kan je 6 maanden buiten de koelkast bewaren. In de koelkast blijven ze 9 maanden goed en in de vriezer 1 jaar. Walnoten zonder dop kan je 9 maanden in de koelkast en 1 jaar in de vriezer bewaren.

Hoe kun je vaststellen of walnoten niet meer goed zijn?

Walnoten BewarenJe kunt het beste vaststellen of Walnoten niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Walnoten ranzig, taai, bitter of beschimmeld zijn, dienen ze weggegooid te worden.

Hoe lang kun je walnoten bewaren?

Verse Walnoten in dop dienen eerst gedroogd te worden en op een donkere en koele plek bewaard te worden. Bij een temperatuur van 0 tot ongeveer 8 graden kunnen deze Walnoten tot 6 maanden bewaard worden.

Ongeopende gedroogde walnoten bewaren

Ongeopende gedroogde Walnoten kunnen 6 maanden in een afgesloten verpakking op een droge en koele plaats bewaard worden.

Gepelde walnoten bewaren

Gepelde gedroogde Walnoten kunnen in een afgesloten bakje 2 tot 4 weken op een droge en koele plaats bewaard worden.

Walnoten bewaren

 Buiten KoelkastKoelkastDiepvries
Walnoten in dop6 maanden9 maanden1 jaar
Walnoten zonder dop liever niet9 maanden1 jaar