Kip is een vogel die ook wel hobbymatig gehouden wordt voor zijn eieren. Er zijn diverse bedrijven waar de Kippen wel meer uitloop hebben en er komt steeds meer controle op overtredingen. Het is aan te raden om je Kip te kopen bij  betrouwbare winkels of leveranciers. Van Kip kunnen heel veel smakelijke gerechten, soepen, ovenschotels en tajines worden gemaakt.

Kip bewaren

Na openingBuiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Kip met vel (onbereid)  2 dagen 3 maanden
 Kip zonder vel (onbereid)  2 dagen 3 maanden
 Kipfilet (bereid)  2 dagen 3 maanden
 Kipfilet (onbereid)  2 dagen 3 maanden
 Kiprollade (bereid)  2 dagen 3 maanden
 Kipfilet (vleeswaar)  3 – 5 dagen 3 maanden
 Kippenlever (bereid)  2 dagen 3 maanden
 Kippenlever (onbereid)  2 dagen 3 maanden
 Kippenpoot met vel (bereid)  2 dagen 3 maanden
 Kippenbout zonder vel (bereid  2 dagen 3 maanden

Kip BewarenHoe kun je vaststellen of kip niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Kip niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Kip plakkerig is, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden.

Hoe lang kun je kip bewaren?

Onbereide en  Bereide Kip kan in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen onderin je koelkast, met een temperatuur van 4 graden, bewaard worden. Dit geldt voor Kip met vel en zonder vel, Kipfilet, Kiprollade, Kippenlever, Kippenpoot met vel en zonder vel.

Kipfilet als vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, 3 tot 5 dagen bewaard worden. Bewaar de gesneden kipfilet in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Bereide en Onbereide Kip kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast. Dit geldt voor Kip met vel en zonder vel, Kipfilet, Kiprollade, Kippenlever, Kippenpoot met vel en zonder vel en Kipfilet als vleeswaar.