Vleeswaren zoals beleg maken een belangrijk deel van ons ontbijt en/of lunch uit. Er zijn ontzettend veel verschillende Vleeswaren verkrijgbaar o.a. van rund-, varken-, lam-, kip- kalkoen- of paardenvlees te koop. Leg na aankoop de Vleeswaren direct in de koelkast. Verpakte  Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Laat Vleeswaren nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Vleeswaren bewaren

 Na openingBuiten KoelkastKoelkastDiepvries
 Filet Americainmaximaal 2 uur 2 dagen 
 Rosbiefmaximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Kipfiletmaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Kalkoenfiletmaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Gebraden gehaktmaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Runderlevermaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Varkensfricandeaumaximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Salamimaximaal 2 uur 5 – 7 dagen 3 maanden
 Ossenworstmaximaal 2 uur 2 dagen 3 maanden
 Cervelaatworstmaximaal 2 uur 5 – 7 dagen 3 maanden
 Grillworstmaximaal 2 uur 5 – 7 dagen 3 maanden
 Boterhamworstmaximaal 2 uur 3 – 5  dagen 3 maanden
 Cervelaatworstmaximaal 2 uur 5 – 7 dagen 3 maanden
 Achterhammaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Beenhammaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden
 Schouderhammaximaal 2 uur 3 – 5 dagen 3 maanden

Houdbaarheid VleeswarenHoe kun je vaststellen of vleeswaren niet meer goed zijn?

Je kunt het beste vaststellen of de Vleeswaren niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Vleeswaren zuur en beschimmeld zijn of vreemd ruiken dienen de Vleeswaren weggegooid te worden.

Hoe lang kun je vleeswaren bewaren?

Vleeswaren kunnen, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, en afhankelijk van het soort beleg 2 tot 7 dagen dagen bewaard worden. (Zie schema). Bewaar de Vleeswaren in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Vleeswaren kunnen tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 gaden, bewaard worden. Ontdooi het product, afgedekt met een schotel, onderin de koelkast.

Vleeswaren in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.