ALGEMEEN: Vlees en Vleeswaren maken een belangrijk deel van onze maaltijden uit. Er is Rood Vlees, spiervlees van varkens, runderen en wild. Wit Vlees, spiervlees van gevogelte, pluimvee (kippen enz.) en wildgevogelte (eenden, fazanten enz.). Orgaanvlees, nieren, lever, zwezerik van zowel dieren als gevogelte. Vleeswaren vallen onder Bewerkt Vlees. Leg na aankoop van Vlees en/of Vleeswaren de producten direct in de koelkast. Verpakt Vlees en/of Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Onbewerkt Vlees en/of Vleeswaren kunnen direct na aankoop, tot 9 maanden, ingevroren worden in de vriezer met een temperatuur van -18 graden. Bewerkte Vleeswaren kunnen tot  3 maanden in de vriezer bewaard worden. Laat het ingevroren Vlees, afgedekt met een bord, onderin de koelkast ontdooien. Bereid Vlees kan tot 3 maanden bewaard worden in de vriezer. Laat bereide gerechten met Vlees nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Salami kan gekocht worden als hele, gedroogde worst of als gesneden vleeswaar. Salami bevat veel knoflook en heeft een kruidige, krachtige smaak. Salami komt niet alleen uit Itaië maar ook uit Hongarije en Spanje. Salami wordt veel gebruikt op pizza’s maar ook als broodbeleg, bij de borrel of als snack tussendoor. Om lang te kunnen genieten van Salami is het belangrijk om te weten hoelang Salami houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Salami? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Salami

Buiten Koelkast Koelkast
 Hele Gedroogde Worst 1 tot 2 maanden  Gesneden Vleeswaar tot 7 dagen

Hoe kun je vaststellen of salami niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Salami niet meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de gesneden vleeswaar Salami ranzig of niet meer goed ruikt moet het product weggegooid te worden.

Hoe moet je salami bewaren?

Salami als hele worst kan 1 tot 2 maanden op een droge, donkere en goed geluchte plaats, opgehangen, bewaard worden. Hoe langer de Salami hangt hoe krachtiger de smaak wordt.

Salami als gesneden vleeswaar kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 7 dagen bewaard worden. Bewaar de Salami in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Salami kan tot 3 maanden in de vriezer, met een temperatuur van -18 graden, bewaard worden.

Salami in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.