Vleeswaren zoals beleg maken een belangrijk deel van ons ontbijt en/of lunch uit. Er zijn ontzettend veel verschillende Vleeswaren verkrijgbaar o.a. van rund-, varken-, lam-, kip- kalkoen- of paardenvlees te koop. Leg na aankoop de Vleeswaren direct in de koelkast. Verpakte  Vleeswaren niet consumeren na de TGT/THT-datum. Vleeswaren kunnen direct na aankoop, tot 3 maanden, ingevroren worden in de vriezer met een temperatuur van -18 graden. Laat de ingevroren Vleeswaren, afgedekt met een bord, onderin de koelkast ontdooien. Laat Vleeswaren nooit langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.

Filet Americain wordt gemaakt van rauw, fijngemalen rundvlees met een toegevoegde saus van bijvoorbeeld mosterd, mayonaise of worcestersaus. Soms worden er ook kappertjes aan toegevoegd. Het is heerlijk op een boterham maar kan ook als snack worden gegeten. Dit rauwe beleg is erg gevoelig voor bederf. Het is belangrijk om te weten hoelang Filet Americain houdbaar is en onder welke condities.

Dus wat is de houdbaarheid van Filet Americain? Dat is afhankelijk van de volgende factoren:

Houdbaarheid Filet Americain

Buiten Koelkast Koelkast Diepvries
 Filet American (geopend)  2 dagen

Houdbaarheid Filet Americain BewarenHoe kun je vaststellen of filet americain niet meer goed is?

Je kunt het beste vaststellen of de Filet Americain meer goed is door te zien, ruiken en proeven. Als de Filet Americain grauw, plakkerig, zuur of vreemd ruikt dient zij weggegooid te worden.

Hoe moet je filet americain bewaren?

Filet Americain kan, onderin in de koelkast met een temperatuur van 4 graden, tot 2 dagen bewaard worden. Bewaar de Filet Americain in de plastic verpakking of in een bewaarbakje.

Filet Americain in gesloten verpakking niet meer consumeren na TGT/THT-datum.

Belangrijk!

  • Hoewel de getoonde informatie op Bewaarwijzer met de uiterste zorg is samengesteld kan de houdbaarheid van een product altijd afwijken.
  •  Stel daarom altijd vast met zien, ruiken en proeven of het product nog houdbaar is. Bij twijfel wordt aangeraden altijd het product weg te gooien.
  •  Producten met een verstreken TGT datum dienen altijd weggegooid te worden. Deze zijn niet meer geschikt voor consumptie.